Jongste jeugd 3-tallen
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 

Jongste jeugd 3-tallen

Wanneer je komt hockeyen in de Jongste Jeugd van BHV Push, moet je deze periode zien als een leer- en speelperiode. Als leidraad hanteren wij het Jongste Jeugdbeleid van de KNHB.  

Hockeyen bij de Jongste Jeugd is de opbouw op weg naar 11-talhockey. De grootte van het speelveld en het aantal spelers wordt per categorie aangepast.

BHV Push hecht er waarde aan dat Push-leden zich verbonden voelen met "hun” (familie)hockeyclub. Daarom worden er veel extra activiteiten georganiseerd rondom de hockeysport zelf. Speciaal voor de 3-tallen van de F-jeugd worden er evenementen georganiseerd zoals het levend ganzenbord met diner en het pannenkoekentoernooi.

F-Jeugd, 3-tal hockey (7 jaar)
De 7-jarigen leren bij 3-tal hockey de basisvaardigheden van het hockeyspel in teamverband. Vanaf dit moment spelen zij mee in de KNHB-competitie. De 3-tallen trainen één keer per week (op woensdagmiddag) en spelen op zaterdagochtend de KNHB competitiewedstrijden of onderlinge wedstrijdjes. De 3-tallen spelen dus ook bij andere hockeyverenigingen uit de (nabije) regio. Dit houdt in, dat ouders onderling het vervoer tijdens de uitwedstrijden moeten regelen en dat de verzekering op orde is (Push-leden zijn verzekerd tijdens de trainingsuren en in het weekend als zij competitie spelen).

Kleding F-Jeugd tijdens training:
Scheenbeschermers, gebitsbeschermers, makkelijk zittende kleding, kunstgrasschoenen (schoenen met kleine nopjes), hockeystick.

Kleding F-Jeugd tijdens wedstrijden:
Scheenbeschermers, gebitsbeschermers, kunstgrasschoenen (schoenen met kleine nopjes), hockeystick en Push tenue, verkrijgbaar bij Brejaart Sport.

Let op: tijdens het hockeyen moet het haar uit het gezicht zijn, anders belemmert dit het zicht en leidt het af. Push adviseert om een speciale hockey-haarband in te doen of stevige haarklemmen.

Voor meer informatie over 3-tal hockey kunt u contact opnemen met Marian Kruis.