Jongste jeugd 6-/8-tallen
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 

Jongste jeugd 6-/8-tallen

 

Wanneer je hockeyt bij de jongste jeugd van BHV Push, leer je spelenderwijs hockeyen. Je leert wat een teamsport is: samen trainen, samen spelen, samen winnen, samen verliezen en je leert sportief en veilig te spelen. Bij de E- jeugd hebben de kinderen nog geen vaste plaats in het veld omdat ze gaan leren op zoveel mogelijk plaatsen te kunnen spelen.

E6 (6-tallen)

Als je tussen 1 oktober en 30 september 9 jaar wordt, dan word je ingedeeld bij de E6-tallen.
Bij de 6-tallen train je één keer per week waar je de basisvaardigheden van hockey leert. Op zaterdag speel je een 6 tegen 6 competitiewedstrijd op een kwart veld.

E8 (8-tallen)

Als je tussen 1 oktober en 30 september 10 jaar wordt, dan ga je bij de E8-tallen hockeyen.
Je gaat een 8 tegen 8 competitie spelen op een half veld. De 8-tallen trainen twee keer per week. Deze trainingen worden afgestemd op het ontwikkelingsniveau van de kinderen en zijn tevens een voorbereiding op de overstap naar de 11-tallen in het volgende seizoen.
Voor de 8-tallen organiseren wij ’s winters zaalhockeytrainingen, die worden afgesloten met een zaalhockeytoernooi. 

Keeperstraining

In de 6- en 8-tallen krijgen de spelers keeperstraining. Deze training wordt om de beurt gevolgd door alle leden van een team. Zo maken zij ook kennis met de rol van de keeper. 8-Tal spelers die graag willen keepen, kunnen trainen in een speciale keepersgroep.

Teamindeling

Algemeen uitgangspunt bij BHV Push is voor elk jongste jeugdlid een passende plek te vinden, binnen zijn/ haar leeftijdscategorie waar het kind zowel sportief als sociaal gezien het best uit de verf komt.
De teams worden ingedeeld met uitgangspunt de beleving van de kinderen. De uitgangspunten hierbij zijn: willen leren, luisteren, bewegen en vooral het plezier hebben in hockey. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het STICK formulier dat twee keer per jaar wordt ingevuld door de coach en de trainer.

Competitie

De competitie van de E-jeugd is ingedeeld in 3 periodes:
1. Zomer-herfst (voor de herfstvakantie)
2. Herfst tot kerstvakantie (voor de winterstop)
3. Lente t/m mei/ juni (na de winterstop)
Na periode 1, danwel periode 2 kan er een herindeling van de poules plaatsvinden. Er komt geen herindeling van spelers tussen de verschillende teams.
Het seizoen voor de E-jeugd wordt afgesloten met de Jongste Jeugdslotdag. Alle E-jeugd spelers zijn verplicht om aan deze leuke dag mee te doen, waarbij je nog eenmaal alle teams uit je poule zal treffen.

Binding met Push

BHV Push hecht er veel waarde aan dat iedereen zich verbonden voelt met de club; het Push-familiegevoel. Om die betrokkenheid te verhogen, organiseren wij regelmatig activiteiten voor de E-jeugd zoals een ouder-kind toernooi, een overnachting voor de 6-tallen, etcetera.


Kleding

training:
• Scheenbeschermers, gebitsbeschermer, makkelijk zittende kleding, kunstgrasschoenen en een hockeystick.
wedstrijden:
• Scheenbeschermers, gebitsbeschermer, kunstgrasschoenen, hockeystick en een Push tenue.
Het Push tenue is verkrijgbaar bij Hockey Republic. Wanneer de thuis spelende tegenstander een soortgelijk tenue heeft, speelt Push in een wit shirt.

Contact

De Jongste Jeugd Commissie werkt met korte lijnen. Elke leeftijdscategorie heeft een eigen lijncoördinator. Zij onderhouden de contacten met ouders, kinderen, coaches en trainers.
Voor meer informatie over 6- en 8-tal hockey, kunt u contact opnemen met de Jongste Jeugd Commissie.