Automatische Externe Defibrillator (AED)
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 

Automatische Externe Defibrillator (AED)

Push beschikt over een Automatische Externe Defibrillator (AED), een draagbaar reanimeerapparaat dat gebruikt kan worden wanneer iemand op of langs het veld een hartstilstand krijgt. Een AED is herkenbaar aan het volgende groen-witte logo:


Bij Push hangt de AED in de centrale hal van het clubhuis, bovenaan de trap rechts.

Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, moet er direct een ambulance worden gebeld en moet er vanuit Push een AED-gediplomeerde persoon worden ingeschakeld die met de AED naar de patiënt gaat.

Werking van de AED
Een AED bestaat onder andere uit elektroden en een microprocessor, opdat het apparaat aan de hulpverlener kan vertellen welke actie hij moet ondernemen. De twee elektroden worden op de ontblote borstkas van de patiënt geplakt (op de juiste plaats!) en verzamelen informatie over het hartritme. Deze gegevens worden vervolgens door de microprocessor geanalyseerd en geïnterpreteerd.

In geval van de levensbedreigende hartritmestoornissen ventrikelfibrillatie (kamerfibrillatie) of ventrikeltachycardie adviseert de microprocessor een schok om het hart te defibrilleren. Door toediening van de elektrische schok wordt getracht het myocard (hartspierweefsel) te depolariseren (ontladen), om zo de sinusknoop weer de kans te geven de controle over het hartritme terug te krijgen, waardoor het hart weer in een normaal ritme gaat kloppen.
 
Meer informatie over de AED is te vinden op de website van de Hartstichting.