G-hockey
Images_Header1.png Images_Header10.png Images_Header11.png Images_Header12.png Images_Header13.png Images_Header14.png Images_Header15.png Images_Header16.png Images_Header17.png Images_Header19.png Images_Header20.png Images_Header21.png Images_Header22.png Images_Header23.png Images_Header24.png Images_Header25.png Images_Header26.png Images_Header27.png Images_Header31.png Images_Header34.png Images_Header35.png Images_Header36.png Images_Header4.png Images_Header6.png
 

G-hockey

G-hockey bij Bredase Hockey Vereniging Push

In september 2014 is BHV Push gestart met G-hockey voor junioren met een verstandelijke beperking. Ons G-hockey bestaat uit een groep enthousiaste jongens en meisjes die spelen op een overzichtelijk kunstgrasveld onder intensieve begeleiding. Heeft uw kind (6-14 jaar) een verstandelijke en eventueel een licht-motorische beperking en zou hij of zij het leuk vinden om te hockeyen? Bij Push is uw kind van harte welkom om eens mee te doen met de G-hockeytraining.

Waarom G-hockey?

Het doel van G-hockey is om jongens en meisjes met een verstandelijke beperking plezier te laten beleven aan hockey- en spelactiviteiten. Als lid ervaar je hoe leuk de hockeysport is en maak je deel uit van een sportvereniging en alle activiteiten die daarbij horen. G-hockey stimuleert ook andere (jeugd)leden om op een vanzelfsprekende manier met kinderen met een beperking om te gaan.

Wat is G-hockey?

Bij G-hockey gaan we uit van de reguliere regels, technieken en tactieken van hockey. We leggen veel nadruk op het plezier van een bal- en teamsport in het algemeen, het op de juiste manier hanteren van de stick, het contact tussen bal en stick, het samenspelen met elkaar. Plezier hebben, bewegen, sociale- en motorische vaardigheden ontwikkelen, in een veilige omgeving en onder professionele begeleiding, staat voorop.

Training

We trainen op dit moment met jongens en meisjes die voor het eerst hockeyen. De training vindt plaats op de zondagochtend van 10.00-11.00 uur op een afgebakend en overzichtelijk veld, onder professionele begeleiding van een trainer en hulptrainer(s). De training wordt steeds afgestemd op de groeps- en de individuele mogelijkheden. De opbouw van een training is altijd volgens een vaste structuur, zodat de kinderen weten wat ze wanneer kunnen verwachten. Plezier met elkaar en in de sport staat boven alles! We spelen nog geen wedstrijden, maar dat is wel een doelstelling voor de langere termijn.

contact

Voor meer informatie over G-hockey en aanmelden, kunt u contact opnemen met de
coördinatorenvan het G-hockey

Meer informatie over de kosten e.d. zie www.push.nl. Klik onder Lidmaatschap op contributie.

Impressies

Bekijk hier foto’s