breedtehockey aangepast lghockey
Images_Header1.png Images_Header10.png Images_Header11.png Images_Header12.png Images_Header13.png Images_Header14.png Images_Header15.png Images_Header16.png Images_Header17.png Images_Header19.png Images_Header20.png Images_Header21.png Images_Header22.png Images_Header23.png Images_Header24.png Images_Header25.png Images_Header26.png Images_Header27.png Images_Header31.png Images_Header34.png Images_Header35.png Images_Header36.png Images_Header4.png Images_Header6.png
 

breedtehockey aangepast lghockey

LG-hockey: Niemand meer buitenspel

In 1996 namen enkele ouders en geïnteresseerden het initiatief om LG-hockey binnen Push op te richten. Het LG-hockey is gericht op kinderen en volwassenen die primair een lichamelijke beperking hebben, maar die niet rolstoelafhankelijk zijn. Het doel is om ook deze mensen op een plezierige en volwaardige manier deel te laten uitmaken van onze hockeyvereniging.

Andere hockeyclubs raakten door het concept van Push geïnspireerd om zelf ook een LG-team binnen de eigen vereniging op te zetten. Sinds 2013 is het aantal LG-teams bij verschillende hockeyverenigingen zelfs van zo’n omvang, dat landelijke competitie mogelijk is. Push LG-hockey kent inmiddels zowel junioren- als seniorenteams.

Bij LG-hockey wordt er zoveel mogelijk vastgehouden aan de regels en omgang van het reguliere hockeyspel. Bij de juniorenteams wordt er gespeeld volgens de regels van het 6-tal hockey en bij de seniorenteams volgens de regels van het 8-tal hockey. Natuurlijk blijft er sprake van aangepast sporten. De training van zowel de junioren als de senioren worden verzorgd door hockeytrainers met een speciale opleiding. De trainers van de junioren worden hierbij ondersteund door spelers van Dames 1 en Heren 1. De senioren trainen op een doordeweekse avond. De junioren op zaterdagmorgen. Tijdens de trainingen wordt de speler zoveel mogelijk gestimuleerd om zijn of haar speciale capaciteiten optimaal in te zetten. De leus "Niemand meer buitenspel” vormt onze leidraad.

Kan iedereen deelnemen aan LG-hockey?

Push heeft een commissie die beoordeelt of een speler voldoet aan de randvoorwaarden voor LG-hockey. In uitzonderingsgevallen zou - in en na overleg met de betrokkenen - doorstroming naar het reguliere hockey kunnen plaatsvinden.

Wilt u weten of u of uw kind kan meedoen aan LG-hockey bij Push? Neem dan contact op met de coördinatoren van LG-hockey. ([email protected])

Impressies

Bekijk hier de video over het Landelijk LG zaalhockeytoernooi 2014

Bekijk hier de algemene video over LG-hockey