Nieuwsbericht
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 
Nieuws

Van het bestuur: impact besluit KNHB

Nieuws afbeelding 23-4-2020
(afbeelding: RIVM)

Beste (ouder van) leden en vrijwilligers,

Naar aanleiding van de nieuwe corona-maatregelen zoals die bij de persconferentie van de overheid/RIVM zijn gecommuniceerd, heeft de KNHB dinsdagavond 21 april een aantal besluiten genomen. Voor de volledige berichtgeving verwijzen we naar de KNHB site (klik op de link voor de informatie).

Het belangrijkste besluit voor ons allen betreft het beĆ«indigen van ALLE competities.  Dat betekent het einde van dit seizoen en dat er dus niet meer in competitieverband gehockeyd zal worden. Dit is vanuit perspectief van gezondheid en de gezamenlijke strijd tegen corona begrijpelijk, maar voor alle hockey liefhebbers een teleurstellende uitkomst van dit seizoen. Er worden geen kampioenen uitgeroepen én geen promoties of degradaties doorgevoerd.  

Voor alle teams die lekker bezig waren en er goed voor stonden in de poule is het uitblijven van een kampioenschap een teleurstelling. Het is vooral erg zuur voor de toppers van Dames 1. Met 5 punten los van de nummer twee waren ze hard op weg naar de Promotieklasse. Het besluit van de KNHB betekent dat ze volgend seizoen opnieuw vanuit de Overgangsklasse een poging zullen moeten gaan doen. We hebben er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken, maar voor nu is het enorm balen.  

Veel minder balen is het voor de Jongste Jeugd. De nieuwe maatregelen van de overheid maken het mogelijk dat onze leden binnen de basisschoolleeftijd (tot 12 jaar) weer kunnen gaan trainen. Hoe, waar en wanneer wordt op dit moment nog uitgewerkt. Houd de site,  de mail en andere communicatiekanalen dus goed in de gaten. 

Voor de jeugd tussen 12 en 18 jaar is de uitdaging een veel grotere. Hoe we een 1,5meter hockey ervaring kunnen faciliteren, is een enorme puzzel. Daar zijn we dan ook nog niet uit en we zullen ons daarbij gaan baseren op protocollen en richtlijnen die de KNHB nu aan het uitwerken is. 

Voorlopig dus ook nog geen activiteiten op Push Park. De hekken zijn en blijven dicht tot we de nieuwe maatregelen hebben kunnen vertalen naar de mogelijkheden. 

We hopen jullie allen snel weer in goede gezondheid te zien op en langs de velden. Voorlopig is dat echter nog niet mogelijk. We zullen geduld moeten hebben.

Stay strong !

Met sportieve groet,

Namens bestuur BHV Push
Menno Woldhuis, voorzitter (a.i.)

#proudtobepush