Nieuwsbericht
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 
Nieuws

OldStars Walking Hockey * UITGESTELD *

10-9-2020
Update 30-9: helaas moeten we, vanwege de omstandigheden, besluiten om deze kick-off uit te stellen. We streven ernaar om dit in maart 2021 te doen. Heeft u interesse, geeft dat dan echter wel gewoon door aan [email protected] - dan weten we alvast waar we rekening mee moeten houden!

OldStars Walking Hockey bij BHV Push op Nationale Ouderendag

BHV Push start in 2021 met OldStars walking hockey! Hiermee biedt de club ook ouderen de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.

Met OldStars Walking Hockey biedt BHV Push een aangepaste spelvorm voor hockey op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten. De trainingen worden verzorgt door een officiële OldStars trainer.

Wat is OldStars Walking Hockey?

OldStars walking hockey is een nieuwe hockeyvorm die het Ouderenfonds, samen met de vereniging ‘De Zestigplussers’ en KNHB in Nederland gaat uitrollen. Het is voornamelijk gericht op oud-hockeyers die vanwege een beperkte mobiliteit en/of blessures niet meer kunnen deelnemen aan het reguliere 11 tegen 11 spel of daarin te weinig balcontact en daarmee spelvreugde ervaren. Vanuit de pijler ‘een leven lang hockey’ willen we deze groep ook vanwege de sociale impact graag bij de sport betrokken houden.

In de sessie werd het verantwoord beweegaanbod goed belicht, maar kwam naar voren dat het bereiken van de doelgroep voor verenigingen nog een grote uitdaging blijft. Dat geldt met name voor de groep ouderen die geen hockeyachtergrond heeft en de weg naar een hockeyvereniging niet als vanzelfsprekend ervaart. 

Programma: Clinic OldStars walking hockey

  • 09.30 uur             Ontvangst met koffie/thee in het clubhuis
  • 09.45 uur             Toelichting op het initiatief door het Nationaal Ouderenfonds
  • 10.15 uur             Kennismaken met OldStars Hockey door mee te doen
  • 11.30 uur            Afsluiting met koffie of thee, en de mogelijkheid tot vragen stellen en inschrijven
De komende weken wordt gekeken op welk moment er wekelijks aanbod plaats zal vinden.

BHV Push verzorgt het materiaal. U hoeft alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding.

i.v.m. Corona regels dient u zich per email aan te melden bij Nicky van Ierssel, via email: [email protected]

Al nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ook het filmpje van Hockeyvereniging HDM voor een impressie!

U bent van harte welkom!