Nieuwsbericht
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 
Algemeen

In Memoriam Vivi van de Wiel.

Nieuws afbeelding 11-11-2022

Vivi van de Wiel.

Afgelopen dinsdag (8/11) hebben we, met veel verdriet, afscheid moeten nemen van Vivi van de Wiel. Zij was één van de eerste spelers van Push LG, sterker nog, ze staat op de eerste promotieposter van- en voor het hockey voor spelers met een lichamelijke beperking. Daarmee is Push vanaf mei 1996 het land ingetrokken om aandacht te vragen voor deze groep.

Vivi was een zeer bevlogen speler, in de eerste jaren een echte spits. Verliefd op de bal en met een neusje voor de goal, gevreesd om de "harde knal”. In die tijd was de buikschuiver van Pierre van Hooijdonk erg populair. Vivi had daarop de variant "rugschuiver” uitgevonden, zodat ze haar stoma niet zou beschadigen en toch een doelpunt feestelijk kon vieren.

Later werd het loopvermogen van Vivi flink wat minder en werd ze onze vaste keeper. Dat vond ze niet erg leuk, maar het was een manier om actief deelnemer te blijven van het LG team. Toch heeft ze, met veel inzet, volgehouden tot een 4/5 jaar geleden, toen het echt niet meer ging. Helaas moest ze afscheid nemen van Push LG en dat deed ze met veel pijn in haar hart. In onze herinnering is dat de enige keer dat we Vivi echt verdrietig hebben gezien. En toch had ze wel de moed om dat zelf, in het openbaar aan het hele team te vertellen!

Dat is een treffend voorbeeld van de persoonlijkheid van Vivi.

Een bijzonder mens.

Een heel open, positief, moedig en sportief mens.

Vivi, je blijft in onze gedachten.

Wij, je vrienden van Push LG gaan je vreselijk missen.