Vertrouwenspersoon
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 

Vertrouwenspersoon

De functie van VertrouwensContactPersoon (VCP) en Vertrouwenspersoon (VP)

Missie Push Sociaal Veilig Sport Klimaat
Push vindt het belangrijk dat iedereen zich op de club thuis voelt en kan sporten in een veilige omgeving. Plezier beleven in je sport, samen met je elftalgenoten, coach, trainer, scheidsrechters, mede-vrijwilliger, supporters langs de lijn en de gasten die wij op onze club ontvangen.
Je prettig en veilig voelen en jezelf kunnen zijn, in en om het clubhuis. Ongeacht leeftijd, sekse of seksuele geaardheid. Die omgeving creëren we met elkaar.

Het bestuur van Push vindt het waardevol dat er binnen de vereniging iemand in de buurt is waar je terecht kunt in situaties die anders zijn dan hierboven omschreven. Daarom is er voor gekozen om zowel een VCP’s en een VP aan te stellen.
 
Frank Willemsen is binnen Push de contactpersonen waar je terecht kunt als je iets kwijt wilt hierover.

 

 


     

Frank Willemsen

 


Wanneer kun je bij ons terecht?
Je kunt bij ons terecht met vragen of opmerkingen over situaties waarin jij je op de club niet op je gemak hebt gevoeld. Of als er iets is voorgevallen tijdens een wedstrijd of training, in contact met een medelid, trainer, coach of vrijwilliger. Of als je een probleem met iemand hebt en je vindt het lastig om te bespreken. Je voelt je niet op je gemak, (seksueel) geïntimideerd, bedreigd. Er is in ieder geval iets voorgevallen wat ongewenst is. En dat wil je bespreken.
 
Als VCP-er is het eerste aanspreekpunt voor alle betrokkenen bij de club: leden, ouders, trainers/coaches, vrijwilligers met vragen, twijfels of signalen over zaken die met ongewenst (intimiderend) gedrag te maken hebben. De VCP-er behandelt niet zelf inhoudelijk de klacht, maar zoekt gezamenlijk en in overleg naar de volgende stap.

Contact
Heb je vragen, twijfels of signalen over pesten, (seksuele) intimidatie of machtsmisbruik, of heb je goede ideeën om Push en haar leden een veiligere sportomgeving te geven? Neem dan contact op via: e-mail: [email protected] 
Frank is ook te bereiken via 06-51850076.
Ook is het mogelijk om contact op te nemen met Vertrouwenspunt Sport van het NOC*NSF bereikbaar op 0900 202 5590 (op werkdagen van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 12 tot 16 uur, 10 cent per minuut).

Werkwijze
Wanneer je ons belt of mailt, gaan we als volgt te werk.

Allereerst wordt je verhaal gehoord, vervolgens wordt een luisterend oor geboden en wordt in overleg bepaald welke behoefte jij hebt. Dus waarmee je geholpen bent. Samen bepalen we of je zelf stappen kunt ondernemen of dat we daar hulp van derden bij inschakelen. Jij hebt hierbij de regie.

Mogelijke stappen:

  • Vervolggesprek met Vertrouwenspersoon van Push, Dirk Jansens.
  • Inschakelen Vertrouwenspersoon van het NOC*NSF, die getraind is om inhoudelijke begeleiding te geven.

Vertrouwelijkheid
Wij zijn en werken zelfstandig en onafhankelijk van het Push-bestuur en koppelen alleen (anoniem) meldingen terug, zonder in te gaan op de klacht.

Over ons
Zowel Frank als Dirk hebben een grote affiniteit en ervaring met het voeren van gesprekken met mensen vanuit onze professionele ervaring maar ook als ouder van onze kinderen. Frank is door NOC*NSF gecertificeerd als Vertrouwens Contact Persoon (VCP). Dirk heeft voor zijn werk de benodigde papieren in huis voor zijn functie als Vertrouwens Persoon binnen Push.
 
Verbinding met Push
Frank is scheidsrechter en zijn beide dochters hebben jaren bij Push gespeeld. Dirk heeft ook jarenlang als keeper binnen Push gespeeld.