Automatische Externe Defibrillator (AED)
Images_Header1.png Images_Header10.png Images_Header11.png Images_Header12.png Images_Header13.png Images_Header14.png Images_Header15.png Images_Header16.png Images_Header17.png Images_Header19.png Images_Header20.png Images_Header21.png Images_Header22.png Images_Header23.png Images_Header24.png Images_Header25.png Images_Header26.png Images_Header27.png Images_Header31.png Images_Header34.png Images_Header35.png Images_Header36.png Images_Header4.png Images_Header6.png
 

Automatische Externe Defibrillator (AED)

Push beschikt over een Automatische Externe Defibrillator (AED), een draagbaar reanimeerapparaat dat gebruikt kan worden wanneer iemand op of langs het veld een hartstilstand krijgt. Een AED is herkenbaar aan het volgende groen-witte logo:


Bij Push hangt de AED in de centrale hal van het clubhuis, bovenaan de trap rechts.

Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, moet er direct een ambulance worden gebeld en moet er vanuit Push een AED-gediplomeerde persoon worden ingeschakeld die met de AED naar de patiënt gaat.

Werking van de AED
Een AED bestaat onder andere uit elektroden en een microprocessor, opdat het apparaat aan de hulpverlener kan vertellen welke actie hij moet ondernemen. De twee elektroden worden op de ontblote borstkas van de patiënt geplakt (op de juiste plaats!) en verzamelen informatie over het hartritme. Deze gegevens worden vervolgens door de microprocessor geanalyseerd en geïnterpreteerd.

In geval van de levensbedreigende hartritmestoornissen ventrikelfibrillatie (kamerfibrillatie) of ventrikeltachycardie adviseert de microprocessor een schok om het hart te defibrilleren. Door toediening van de elektrische schok wordt getracht het myocard (hartspierweefsel) te depolariseren (ontladen), om zo de sinusknoop weer de kans te geven de controle over het hartritme terug te krijgen, waardoor het hart weer in een normaal ritme gaat kloppen.
 
Meer informatie over de AED is te vinden op de website van de Hartstichting.