Nieuwsbericht
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 
Evenementen

7 en 8 april: Weekend Sportiviteit & Respect in Hockeystad Breda

Nieuws afbeelding 3-4-2018

7 en 8 april: Weekend Sportiviteit & Respect in Hockeystad Breda

 

Hockeystad Breda staat op 7 en 8 april 2018 in het teken van sportiviteit en respect, dus ook bij BHV Push.

Op 7 april wordt de Blauwe Kaart voor Sportiviteit gelanceerd en krijgen alle (Jongste) Jeugdspelers een uniek polsbandje uitgereikt, een echt collector’s item! Op zondag 8 april worden de thuisspelende senioren- en veteranenteams getrakteerd op een heerlijke Blauwe Taart voor Respect.

 

Om het belang van sportiviteit en respect te benadrukken, besteden alle Bredase clubs (BH&HC Breda, MHC Teteringen, HC Prinsenbeek, BHV Push en BNMHC Zwart-Wit) op 7 en 8 april op een positieve manier aandacht aan sportiviteit en respect.

 

Polsbandjes voor de (Jongste) Jeugd

Om positieve aandacht op sportiviteit en respect te vestigen, ontvangen alle jeugdleden - en hun tegenstanders - een uniek siliconen polsbandje in regenboogkleuren en met de tekst ‘Respect – Hockeystad Breda’. De regenboogkleuren staan natuurlijk voor het accepteren van diversiteit binnen de hockeysport (seksualiteit, geloof, ras etc.). 

Voor aanvang van hun wedstrijd, bij de Shake Hands, zullen de Push teams de polsbandjes uitdelen aan hun tegenstanders en natuurlijk zelf ook de bandjes omdoen. 

 

Praktisch: De thuisspelende (Jongste) Jeugdteams krijgen (via de coaches) polsbandjes voor hun eigen team en die van de tegenstander uitgereikt (bij de infodesk in het clubhuis).

Ook de uitspelende Push teams krijgen polsbandjes mee voor zichzelf en hun tegenstander. Deze bandjes moeten worden afgehaald bij de infodesk in het clubhuis.

 

Een uitzondering geldt voor de Push teams die 7 april op een van de andere Bredase clubs spelen (HC Breda, BNMHC Zwart-Wit, HCP of MHCT), want dan ontvangen zij een polsbandje van hun Bredase tegenstander.

 

Natuurlijk krijgen onze Puppen- en Funkey-spelertjes ook een polsbandje!

 

In totaal worden er dit weekend ruim 8.000 polsbandjes uitgedeeld in heel Zuid-Nederland! Met dank aan de KNHB voor het ondersteunen van ons initiatief.

 

Blauwe Kaart voor Sportiviteit voor Jongste Jeugd en D-teams

Daarnaast introduceren alle 5 Bredase clubs op 7 april bij de Jongste Jeugd (F tm E8) en de D-teams de Blauwe Kaart. Deze kaart staat voor sportiviteit. Het team kan hierop na afloop van de wedstrijd opschrijven wat ze sportief vond aan de tegenstander en/of de wedstrijd. Alle F3-, E6-, E8- en D-teams wordt gevraagd deze kaart voortaan in te vullen na afloop van ieder wedstrijd. Een mooie start van bewustwording, niet alleen voor de spelers maar ook voor het publiek!

 

UNIEKE KANS: Het team wat de meeste complimentjes heeft uitgedeeld maakt de komende periode kans op TOEGANGSKAARTJES voor een wedstrijd tijdens de Champions Trophy voor het hele TEAM!

Bovendien wordt iedere maand aan het team met de meest sportieve inzending een Blauwe Taart aangeboden.

 

In het artikel over de Blauwe Kaart voor Sportiviteit elders op de website is meer informatie te vinden. De teambegeleiding wordt uiteraard ook geïnformeerd.

 

Blauwe taarten voor senioren/veteranen

Als parodie op de Blauwe Kaart worden op zondag 8 april Blauwe Taarten uitgedeeld aan de spelende senioren- en veteranenteams op de 5 clubs. Ze kunnen deze dan samen met de tegenstanders opeten na afloop van de wedstrijd. Op deze manier dragen wij graag een steentje bij aan het sportieve karakter van onze mooie hockeysport, ook bij de senioren en veteranen!

 

Breda brengt het samen!

Dit weekend is weer een volgende stap in de unieke samenwerking van de 5 Bredase hockeyclubs op het vlak van sportiviteit en respect. Een samenwerking die twee jaar geleden is gestart met het formuleren van gezamenlijke uitgangspunten, die sinds die tijd op alle clubs prominent zichtbaar zijn. De clubs wonnen hiermee in 2016 de titel ‘Sportiefste Vereniging van Nederland’ en zij lanceerden kort daarna hun gezamenlijke Handvest Sportiviteit & Respect. Ook in de organisatie van de Champions Trophy Heren van 23 juni tot en met 1 juli 2018 trekken de verenigingen gezamenlijk op met KNHB, gemeente Breda en BrabantSport.