Nieuwsbericht
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 
Arbitrage

Nieuwe veldhockeyregels: 4 kwarten!

Nieuws afbeelding 7-8-2019 Met ingang van dit seizoen worden er door de KNHB weer wat aanpassingen in het reglement veldhockey doorgevoerd. De belangrijkste, en meest merkbare, zijn het verdwijnen van de vliegende keeper, en met name het spelen van alle 11-tal wedstrijden in vier kwarten.

Vier kwarten

Alle wedstrijden (top, breedte, jeugd, senioren) worden gespeeld in vier gelijke delen van 17,5 minuut elk. Tussen de eerste twee en de laatste twee kwarten zit twee minuten pauze, tussen het tweede en het derde 5 minuten (10 minuten op een waterveld, ivm eventuele sproeibeurt). Er zijn dus twee extra coachmomenten.

Vliegende keeper

De vliegende keeper gaat verdwijnen. De keeper mag nog steeds gewisseld worden voor een veldspeler, maar deze veldspeler heeft dan geen keepersrechten (en hoeft ook niet meer herkenbaar te zijn, de extra veldspeler speelt in hetzelfde tenue als de rest van het team). Ofwel: je speelt met 10 speler plus een goalie, of met 11 veldspelers, maar dan wel met een volledig open goal.

Je kunt alle aanpassingen doorlezen in dit artikel.