Nieuwsbericht
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 
Algemeen

Energietoeslag

28-3-2023 Het zal niemand ontgaan zijn: energie is ontzettend duur geworden. En ondanks de recente prijs-dalingen, zijn de verwachtingen dat de komende maanden nog een fors prijskaartje zal hangen aan energiegebruik.
De overheid heeft maatregelen genomen om de kosten van energie voor huishoudens te beperken. Deze maatregelen zijn er [nog] niet voor bedrijven, maar ook niet voor Push. En het lijkt onwaarschijnlijk dat Push in aanmerking kan komen voor de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK).

In de begroting voor seizoen 2022-2023 zijn de huidige kosten voor energie niet voldoende voorzien. De contributie is gebaseerd op deze begroting en we voorzien nu al dat we met de contributie niet gaan uitkomen.
Daarom heeft het bestuur in de ALV van december 2022 voorgesteld om de leden een energietoeslag te laten betalen. Dit voorstel kon op algemene steun rekenen.

De toeslag moet de meerkosten van de energie dekken. Dat betekent dat er een toeslag van € 25,- per spelend lid zal worden gerekend. Deze toeslag wordt op korte termijn aan de leden gefactureerd. Alle leden betalen hetzelfde bedrag, behalve niet-spelende leden en de allerjongsten; zij betalen niets.

Natuurlijk zijn er maatregelen genomen om het energieverbruik te beperken. De verwarming staat lager, douchewater is kouder, opletten dat de veldverlichting niet onnodig brandt en we hebben nog een stuk geïsoleerd. Dat vraagt medewerking van de leden om op te letten bij het gebruiken van energie (ben jij de laatste die traint op veld x; geef het door aan de horecamedewerker zodat de verlichting uitgezet kan worden).

De facturen voor de energietoeslag zullen eind maart verzonden worden.
Ik vertrouw op begrip van de leden!
-----

Dank!

--
vriendelijke groet, Dolf Hamming
Penningmeester BHV Push