Nieuwsbericht
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 
Nieuws

Opvolging Corona preventie (update 17-3)

13-3-2020
Beste (ouders), leden en vrijwilligers,

Op zondagavond 15 maart heeft er wederom een landelijke persconferentie plaatsgevonden welke additionele gevolgen heeft op de hockeycompetitie. Hierover willen wij jullie nogmaals berichten.

De Nederlandse overheid heeft zondagmiddag 15 maart besloten dat alle sportverenigingen/complexen in Nederland hun deuren moeten sluiten, in elk geval tot en met maandag 6 april.

Dat geldt vanzelfsprekend ook voor alle hockeyverenigingen. Als gevolg heeft de KNHB afgelastingen verlengd van de eerder gecommuniceerde datum 31 maart naar 6 april 2020. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.

Het is de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Daar is extra tijd voor nodig.

Dit betekent in de praktijk dat onze hockey complexen inclusief clubhuizen tot en met 6 april a.s. dicht zullen zijn. Wij krijgen veel vragen of teams onze velden kunnen gebruiken voor een onderling georganiseerde training of vriendschappelijk potje. Helaas is dit niet mogelijk. Wij voelen ons verantwoordelijk voor jullie gezondheid. Sporten is belangrijk voor een goede weerstand, maar wij hebben eveneens de verantwoordelijkheid om sociale contacten tegen te gaan. Hockey doe je met een aantal medespelers en is daardoor een aansporing tot sociaal contact. Wij vragen iedereen dan ook om begrip tijdens deze uitzonderlijke situatie en onze
velden niet te gebruiken tot en met 6 april a.s. Blijf wel bewegen. Doe dit thuis of buiten en het liefst alleen.

Voor de volledige update van de KNHB van 15 maart 17.30 verwijzen we jullie naar deze link.

Met sportieve groet, namens de Besturen van de Hockeyclubs,Beste (ouders), leden en vrijwilligers,

gistermiddag (12-3) heeft een persconferentie plaatsgevonden waarbij de Nederlandse overheid en het RIVM het land aanstuurt de verspreiding van het Coronavirus met verzwaarde maatregelen tegen te gaan.

In Noord-Brabant waren er sinds maandag al speciale maatregelen, wat betreft trainingen, wedstrijden en andere hockey gerelateerde activiteiten. Deze maatregelen worden nu door het gehele land geadopteerd.

De KNHB heeft alle wedstrijden in heel Nederland afgelast tot en met 31 maart a.s.

Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. Deze maatregel gaat met onmiddellijke ingang in. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.

Aansluitend op deze maatregel vraagt de KNHB aan alle verenigingen per direct alle
hockeyactiviteiten (trainingen, bijeenkomsten etc) af te gelasten tot en met 31 maart, ook als deze bijeenkomsten/trainingen minder dan 100 personen betreffen. Het spreekt voor zich dat dat wij als clubs hier gehoor aan zullen geven.

Dit betekent in de praktijk dat onze hockeycomplexen inclusief clubhuizen tot en met 31 maart a.s. dicht zullen zijn.

Wij begrijpen dat deze beslissing tot teleurstelling zal leiden, iedereen wil natuurlijk niets liever dan alle spelers het veld op zien gaan, voor een wedstrijd of training. Maar dit is een uitzonderlijke situatie, één waar we met z'n allen aan moeten werken om te zorgen dat we het normale leven zo snel mogelijk weer kunnen hervatten.

Voor de volledige update van de KNHB van 12 maart 16.15 verwijzen we jullie naar deze link.

Met sportieve groet, namens de Besturen van de Hockeyclubs,