Lidmaatschapsvormen
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 

Lidmaatschapsvormen

Mocht u voor uzelf of uw kind de financi├źn niet hebben om het lidmaatschap te betalen? ga naar het Jeugdfonds Breda | Jeugdfonds Sport & Cultuur (jeugdfondssportencultuur.nl of Volwassenenfonds sport en cultuur Gemeente Breda - Volwassenenfonds en doe een aanvraag via je intermediair of neem contact op met het Jeugd- of Volwassenenfonds sport en cultuur. 


Push kent verschillende soorten lidmaatschappen, die hieronder staan beschreven.

Vrijwilliger (geen lidmaatschap, wel online inschrijven)

Omdat vrijwilligers van Push worden opgenomen in het ledenadministratiesysteem (LISA), wordt aan alle vrijwilligers gevraagd om zich aan te melden via het online inschrijfformulier. Op deze manier wordt inzichtelijk gemaakt wie waarvoor en wanneer inzetbaar is. Vrijwilligers betalen uiteraard geen contributie als zij zelf niet bij Push hockeyen. Zij worden daarom niet als lid aangemerkt. Hoewel het invullen van het IBAN-nummer een verplicht veld is, wordt hier niets mee gedaan als de vrijwilliger geen lid is en ook geen lid wil worden.

Jeugd 

De Jeugd is op te splitsen in de Jongste Jeugd (O6, O7,O8, O9) en de Junioren (O12, O14, O16 en O18). De Jongste Jeugd speelt competitie vanaf 7 jaar (in 3-tallen). Pas vanaf 8 jaar bestaat de keuzemogelijkheid om spelend of trainend lid te worden. Trainende leden betalen minder contributie dan spelende leden, maar zij zijn niet gerechtigd (en ook niet verzekerd) om aan de competitiewedstrijden mee te doen. 

O6-jeugd: de Push Puppen,  (vanaf 4/5 jaar)

De Push Puppen spelen/trainen één keer per week op woensdagmiddag buiten op één van de velden van Push. Hier leren ze spelenderwijs de basisvaardigheden van het hockeyspel en andere sporten.

O7-jeugd, voorbereidend 3-tal hockey ( 6 jaar)

De 6-jarigen trainen één keer per week op woensdagmiddag de basisvaardigheden van het hockeyspel, waarbij plezier en veiligheid centraal staan. De 6-jarigen worden tevens voorbereid op 3-tal hockey. Er worden regelmatig oefenwedstrijdjes gespeeld op zaterdagmorgen. Na de winterstop worden de teams die daaraan toe zijn ingedeeld in de KNHB competitie.

O8-Jeugd, 3-tal hockey (7 jaar)

Bij 3-tal hockey leren 7-jarigen om met en tegen elkaar te spelen in een 3-tal. Vanaf dit moment spelen zij mee in de KNHB-competitie. 

De Jongste Jeugd (t/m de 8-tallen) valt volledig onder de breedtesport; pas vanaf de O12-jeugd (11-tallen) is er een opsplitsing tussen de breedtesport en topsport (de 1e en 2e teams). Ook hierbij geldt, dat trainende leden niet gerechtigd (en verzekerd) zijn om mee te doen aan de competitiewedstrijden.

Senioren
De Senioren (18 jaar en ouder) zijn onderverdeeld in Jong Senioren (18 t/m 24 jaar) en Senioren (>24 jaar) , Veteranen (v. >30 jaar), Veteranen (m. > 35 jaar), en Trimhockey (>18 jaar).  


Trimhockey is voor jong (> 18 jaar) en oud, is gemengd qua niveau, geslacht en leeftijd en kent een recreatieve wedstrijdgroep (zonder trainers). Trimhockeyers spelen onderlinge wedstrijdjes en nemen deel aan hockeytoernooien voor trimhockeyers. Trimleden zijn niet gerechtigd om aan competitiewedstrijden mee te doen. 

Bij de Senioren wordt hockey zowel in de breedtelijn als in de toplijn (1e en 2e teams) aangeboden.

Flexhockey
Maakt je team wel eens gebruik van een (oud) speler als invaller, of ken je spelers die wel een keertje mee willen doen. Dan is daar nu een oplossing voor:
de invalbeurt of de strippenkaart.

Je registreert je eenmalig op de site van Flexhockey.
Ben je nog geen lid van de KNHB dan betaal je €10,-.
BHV Push biedt een invalbeurt aan voor €12,50 en een strippenkaart voor €50,- (max 5x in een jaar invallen).
Meetrainen is NIET toegestaan. Kijk voor meer info op Flexhockey.nl of gebruik direct de volgende link: https://flexhockey.nl/club/b-h-v-push


Behalve bovenstaande categorie├źn is er bij Push ook plaats voor:
G-hockey (leden met een verstandelijke beperking) voor kinderen vanaf 6 jaar en  
LG-hockey  (leden met een fysieke beperking) voor kinderen vanaf 8 jaar en senioren vanaf 18 jaar.
E-hockey (leden met een fysieke beperking en rolstoelafhankelijk) voor kinderen leeftijden vanaf 6 jaar en senioren vanaf 18 jaar. Het betreft hier elektrisch rolstoelhockey.

Trainend lid
Een trainend lid is niet gerechtigd om een of meerdere competitiewedstrijden te spelen; binnen de vereniging is dit recht alleen voorbehouden aan personen die spelend lid zijn. Trainende leden betalen minder contributie dan spelende leden; derhalve is het spelen van competitiewedstrijden door een trainend lid onrechtvaardig. Bovendien is een trainend lid onverzekerd bij de vereniging en de KNHB op zaterdag en zondag. Trainende leden zijn alleen verzekerd voor de trainingsuren bij BHV Push.

Niet-spelend lid
Niet-spelende leden nemen geen deel aan trainingen en wedstrijden, maar betalen jaarlijks een x bedrag aan contributie en nemen deel aan de social events. Niet-spelende leden hebben stemrecht op de Algemene Ledenvergadering.

Begunstiger
Een begunstiger van Push betaalt jaarlijks een x bedrag aan contributie om de vereniging te steunen.