Parahockey: Niemand buitenspel!
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 

Parahockey: Niemand buitenspel!‘Het zijn geen muurbloempjes, maar mensen die willen bewegen en plezier maken.’


Bij Push vinden we dat iedereen met plezier moeten kunnen hockeyen. Ook spelers voor wie meespelen in een regulier team te ingewikkeld is. Voor hen is er parahockey. Zodat iedereen op een plezierige en volwaardige manier deel kan uitmaken van onze vereniging.

Want bij Push kun je 100% jezelf zijn en je talenten laten zien. Ook als je een verstandelijke of lichamelijke beperking hebt of afhankelijk bent van een elektrische rolstoel. Daarom bieden we aangepast hockey in de vorm van G-, LG-, en E-hockey.

De verschillende teams trainen wekelijks onder begeleiding van ervaren trainers, spelen wedstrijden in een eigen competitie en doen regelmatig mee aan toernooien. En dat doen de spelers met veel plezier en enthousiasme! Meer weten? Stuur dan een email aan [email protected].

Kom gezellig een keer meetrainen. Dan kijken wij daarna welke hockeysoort en welk niveau het beste bij je past, zodat je op de juiste plek zit en je je helemaal thuis voelt bij Push!
‘Iedereen draagt parahockey een warm hart toe’E-Hockey

Er zijn meerdere Push-teams actief in de Nederlandse competitie en daarmee vormt Push een grote E-hockeyafdeling van Nederland. De teams van Push zijn van landelijk tot regionaal vertegenwoordigd.

E-hockey wordt gespeeld in speciale elektrische sportrolstoelen die snel en wendbaar zijn en bescherming hebben voor de veiligheid. We hockeyen altijd in de zaal met een lichte bal en een handstick of een T-stick. Het spel en de regels zijn helemaal anders dan het reguliere hockey. Bij Push worden de E-hockeyteams niet ingedeeld op leeftijd, maar op speelsterkte.

E-hockeyers trainen elke zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 bij Jeugdland in Ulvenhout. Tijdens de trainingen wordt vooral geoefend op tactiek en techniek en deze worden gelijk toegepast in partijtjes. De wedstrijden vinden plaats in toernooivorm verspreid over het seizoen.


'Mijn zoon is helemaal uit zijn schulp gekropen in dit team’


G-Hockey

Het G- team van Push bestaat uit jongens en meiden met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. De nadruk ligt op samen plezier hebben en jezelf ontwikkelen.

Er is veel aandacht voor bal- en sticktechnieken, sociale- en motorische vaardigheden, samenspelen en leren omgaan met winnen en verliezen. G-hockey gaat uit van de reguliere regels, technieken en tactieken van hockey.

Het team traint wekelijks, onder begeleiding van ervaren trainers, samen met het LG juniorteam op de zaterdagochtend bij Push. Daarnaast speelt het team negen wedstrijden per seizoen in een eigen 6-tal competitie en doen ze mee aan gezellige toernooien in het land.
'Natuurlijk willen ze graag winnen, maar het moet ook leuk zijn. Vindt de tegenstander het moeilijk om te scoren, dan stellen ze de regels bij om de wedstrijd eerlijker te maken.’ 

LG-Hockey


Push heeft een junioren en een senioren LG-team., Beide teams bestaan uit fanatieke en enthousiaste spelers (jongens en meiden) met een lichamelijke beperking (niet rolstoelafhankelijk).

LG-hockey houdt zoveel mogelijk vast aan de regels en omgang van het reguliere hockeyspel, met aanpassingen waar nodig. Er is veel aandacht voor hockeytechnieken en tactieken, samenspelen en het optimaal ontwikkelen en inzetten van speciale kwaliteiten.

De teams trainen wekelijks. De senioren trainen op de maandagavond en de junioren op de zaterdagochtend, samen met het G-team. Ze staan onder leiding van ervaren trainers met assistentie van spelers van Dames 1 en Heren 1.

Het juniorenteam speelt wedstrijden in de 6-tal competitie en het seniorenteam speelt wedstrijden in 8-tallen. Het LG-hockey  werd al in 1986 opgericht binnen Push. Push was daarmee de eerste vereniging met deze parahockeysoort. 
`Je hoort altijd gejuich bij de wedstrijden én trainingen van de ouders en van de spelers zelf.’
  • E-hockey: zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 op sportpark Jeugdland in Ulvenhout
  • G-hockey: zaterdagochtend van 09:00 tot 10:00 op de Heerbaan in Breda
  • LG1: maandagavond van 19:15 tot 20:30 op de Heerbaan in Breda
  • LG2: zaterdagochtend van 9:00 tot 10:00 op de Heerbaan in Breda