E-hockey
Images_Header1.png Images_Header10.png Images_Header11.png Images_Header12.png Images_Header13.png Images_Header14.png Images_Header15.png Images_Header16.png Images_Header17.png Images_Header19.png Images_Header20.png Images_Header21.png Images_Header22.png Images_Header23.png Images_Header24.png Images_Header25.png Images_Header26.png Images_Header27.png Images_Header31.png Images_Header34.png Images_Header35.png Images_Header36.png Images_Header4.png Images_Header6.png
 

E-hockey

Wat is E-hockey

Elektrisch rolstoelhockey, kort genoemd E-hockey, is in Nederland in de jaren ’70 ontstaan op mytylscholen (scholen voor kinderen met een lichamelijke beperking). De sport is bedoeld voor mensen die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel en geen andere teamsport kunnen beoefenen, vaak door een bot- of spierziekte. E-hockey wordt altijd beoefend in een sportzaal op afgebakende velden. Tegenwoordig zijn er voor de E-hockey speciale sportrolstoelen ontwikkeld. Deze zijn sneller, wendbaarder en hebben bescherming waardoor de sport veilig kan worden beoefend. Er wordt gespeeld met een lichte gatenbal en handsticks die ook in het floorball worden gebruikt. Voor spelers die geen handstick kunnen gebruiken wordt er aan de rolstoel een stick bevestigd in de vorm van een hoofdletter T en wordt daarom een T-stick genoemd.

E-hockey bij Push

De E-hockeytak is sinds 2016 onderdeel van Push. Sedert de start bij de Bredase Invaliden Sport Organisatie (BISO’65) in 1998 zijn er steeds meer E-hockeyers bijgekomen, waaronder ook een aantal Belgische spelers uit de omgeving Antwerpen. Zodoende zijn er inmiddels 5 teams actief in de competitie, waarmee het een van de grootste E-hockeyafdelingen van Nederland is. Het eerste team speelt in de landelijke hoofdklasse, de overige teams spelen in het District Zuid.

De leeftijden van de E-hockeyers variëren sterk. De teams zijn gemengd en worden ingedeeld op speelsterkte en dus niet, zoals bij veldhockey, op leeftijd. De wekelijkse trainingen zijn op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur en vinden plaats op sportpark Jeugdland in Ulvenhout. Er wordt getraind naar niveau op twee velden. De wedstrijden worden, in toernooivorm, verspreid over het seizoen, gespeeld. Men speelt 3 a 4 wedstrijden per toernooidag.

Indien u of uw kind binnen de doelgroep van E-hockeyers valt en u graag meer wil weten over het E-hockey bij Push? Neem dan contact op met de coördinatoren van E-hockey.

Impressies

Bekijk hier de uitgebreide informatie over E-hockey

Bekijk hier een video/foto’s over E-hockey