Images_Header10.png Images_Header17.png Images_Header21.png Images_Header31.png Images_Header35.png Images_Header1.png Images_Header16.png Images_Header34.png Images_Header11.png Images_Header4.png Images_Header26.png Images_Header6.png Images_Header22.png Images_Header12.png Images_Header15.png Images_Header27.png Images_Header20.png Images_Header13.png Images_Header14.png Images_Header19.png Images_Header24.png Images_Header36.png Images_Header23.png Images_Header25.png
niets gevonden
Mijn team
Jongste jeugd
Junioren
Senioren
Facebook Twitter LinkedIn Youtube iOS Android

Jongste jeugd Puppen hockey

Puppen Hockey is voor 6-jarigen die op school in groep 3 zitten. Spelenderwijs maken zij bij Puppen Hockey kennis met het hockeyspel en leren zij om op een positieve en veilige manier met andere spelers om te gaan. Ook wordt de rolverdeling tussen train(st)er en speler tijdens een training spelenderwijs uitgelegd. De Puppen Hockey groep traint één keer per week op zaterdagmorgen van 10.30 uur tot 11.30 uur.

Op het veld wordt de groep weer in kleinere meisjes- en jongensgroepen onderverdeeld. De groepen worden door de kinderen zelf samengesteld. Iedere groep bestaat uit maximaal 10 kinderen. Mocht de groep om één of andere reden groter zijn, dan is dit overlegd met de trainer. Iedere groep krijgt warming-up, hockeytechniek en een tactische opdracht. Het trainingsuur wordt afgesloten in het clubhuis, waar gezamenlijk limonade wordt gedronken.

Een bijzonderheid van Puppen Hockey is, dat de trainingen worden verzorgd door jonge train(st)ers die zelf in de C- en B-jeugd hockeyen en binnen Push worden opgeleid tot trainer. Omdat dit voor hen de eerste kennismaking is met het geven van hockeytraining en het begeleiden van jonge kinderen, vinden zij het vaak best spannend, maar heel leuk om te doen. Trainen en opleiden wordt bij Puppen Hockey dus met elkaar gecombineerd. Bovendien hebben wij ook een aantal enthousiaste ouders met hockeyervaring die meehelpen met de Puppen Hockey-training. Wanneer u zelf ook interesse en tijd heeft om op zaterdag een Puppen-groepje te trainen, dan kunt u dat aan Marian Kruis laten weten. U bent van harte welkom om mee te helpen!

Het doel van Puppen Hockey is dat de kinderen aan het einde van het jaar de hockeyvaardigheden bezitten om op een veilige manier met én tegen anderen te kunnen (leren) spelen. Zij eindigen met de voorbereiding tot het spelen van 3 tegen 3 partijtjes.

Kenmerken van de training
De trainingen zijn leuk, afwisselend, uitdagend en erop gericht om de Puppen-kinderen spelenderwijs hockey te leren. Bij Puppen Hockey komt het volgende aan de orde: 

  • Spelend leren (hockey) spelen, veilig en met respect voor anderen;
  • Activiteiten zonder stick en bal (algemene beweging en tactische vaardigheden);
  • Activiteiten met stick en bal (algemene hockeytechnische vaardigheden);
  • Stoppen, pushen, schuifslag;
  • Lopen met de bal, afspelen en aannemen van de bal;
  • Kijken en overspelen;
  • Backhand, forehand;
  • Veel herhalingen van oefeningen (technieken);
  • Veel afwisseling en spel (vaak ook thema’s: Sinterklaas, Waterspelletjes);
  • Veel variatie vanwege verschillen in niveau en interesse.


Kleding F-Jeugd tijdens training
Scheenbeschermers, gebitsbeschermers, makkelijk zittende kleding, kunstgrasschoenen, hockeystick. Een Push-tenue is nog niet nodig.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Marian Kruis.