Tophockey bij Push
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 

Tophockey bij Push

Binnen BHV Push kennen we twee segmenten: Tophockey en Breedtehockey. Het Tophockeysegment is veruit het de kleinste groep van de twee. Bij de senioren vallen Dames 1 & 2 en Heren 1 & 2 onder Tophockey. Bij de jeugd betreft het alle 1e teams in de A- en B-categorie en alle 1e en 2e teams in de C- en D-categorie bij zowel jongens als meisjes. 

Waarom een apart segment?

Bij de aansturing van Tophockey ligt de focus duidelijk op prestatie. Van spelers in het Tophockeysegment verwachten we dat ze in hun levenspatroon een belangrijke plaats inruimen voor hockey. Natuurlijk moeten tophockeyers vaker trainen, maar meer nog dat dat verwachten we dat spelers in hun prioriteitstelling hockey naast school of werk op de eerste plaats zetten en dat vraagt om een hele goede planning. In sommige gevallen moet er, in overleg met school of werk, zelfs geschoven worden om extra te kunnen trainen voor een belangrijke wedstrijd. Daarnaast moet je rekening houden met je voeding, is uitgaan voor wedstrijden of trainingen er niet bij en verwachten we dat jij (en je familie) hun vakantieplanning op het hockeyseizoen aanpassen.

Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar er staat heel wat tegenover!
Als je echt een passie hebt voor de hockeysport, is dit het mooiste wat er is. De Push Tophockeyteams krijgen professionele begeleiding. Alle teams krijgen training en looptraining en de spelers kunnen terugvallen op een fysiotherapeut. Daarbij horen onze topteams in de jeugd tot de besten van Nederland en spelen ons Dames 1 en Heren 1 op landelijk niveau in de top van de overgangsklasse. (note: volgend seizoen hopelijk promotieklasse) Er zijn zelfs de nodige Nederlands-elftal spelers die hun carrière ooit bij Push zijn begonnen. In het Push clubhuis hangen hun shirts, met trots! En als jij daar ook ooit bij wilt hangen dan adviseren we je om rond je 12e jaar deze stap te zetten.

Tophockeybeleid

Push heeft de ambitie om met haar topteams in de jeugd en bij de senioren op het hoogst mogelijke niveau te spelen. Daarbij hanteren we de volgende uitgangspunten:

  • De commissie Tophockey is verantwoordelijk voor het Tophockeybeleid, stelt de begeleiding van de Tophockeyteams aan en zorgt voor de benodigde faciliteiten
  • Alle Tophockeyteams worden begeleid door goed opgeleide trainer-coaches
  • We streven naar een maximale doorstroom van eigen jeugd naar Dames 1 en Heren 1, zonder dat daarmee het huidige speelniveau op het spel wordt gezet
  • Middels een selectieproces, worden per categorie de sterkst mogelijke teams samengesteld. Dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van de trainers.
  • De beste spelers in de 2-teams krijgen een stageplaats bij het 1-team aangeboden, zodat ze kunnen meetrainen om zo de aansluiting bij het hoogste niveau te behouden.
  • Er wordt naar gestreefd alle tophockeyteams op waterveld te laten trainen en spelen.
  • Spelers in de toplijn hebben een voorbeeldfunctie. Van senioren- en A/B-jeugd- toplijnspelers wordt verwacht dat ze zich optimaal inzetten bij trainingen en wedstrijden en dat ze zich actief manifesteren binnen de vereniging, bijvoorbeeld door het geven van training aan breedtesport teams.

Financiering

Goede topsportbegeleiding kost veel geld. Een misverstand hierover is dat de contributie van de breedteteams wordt gebruikt om de kosten van Tophockey af te dekken. Dat is dus niet het geval! 
Voor Dames 1 en Heren 1 is een stichting opgericht: Push Hockey Promotion. Deze stichting wordt gefinancierd met sponsorinkomsten en van hieruit worden alle kosten voor onze vlaggenschepen betaald. 
Voor de Tophockey-jeugdteams geldt dat spelers een tophockey-toeslag betalen bovenop hun basis contributie (zie het contributieoverzicht), waarmee de extra begeleiding en faciliteiten worden betaald.

Hockeyen bij Push 

Ben je ambitieus en wil je het hoogste wat de hockeysport te bieden heeft bereiken, dan is Push wellicht een goede keus voor jou.
Weet wel dat Push terughoudend is als het gaat om het plaatsen van spelers van andere hockeyverenigingen in haar selectieteams. Criterium is dat je goed genoeg moet zijn voor een basisplaats (eerste 8) van een 1-lijn team. Haal je dat niet, dan is ons advies om lekker te blijven spelen bij je huidige club. We starten daarom altijd met een proeftraining.
Denk je in aanmerking te komen voor een proeftraining? Neem dan contact op met de Tophockey Commissie en geef daarbij aan waar je nu speelt en waarom je graag naar Push komt. 

Als na de proeftrainingen blijkt dat je geschikt bent voor een Topteam, dan krijg je het advies om lid te worden van Push. Daarbij zal je jouw huidige vereniging op de hoogte moeten brengen van de ledenwijziging. Pas nadat je officieel lid bent van BHV Push, word je in een selectie opgenomen.

Neem voor meer informatie of vragen contact op met de Tophockey Commissie.